UPPDATERAD 05 nov 2008  ●  PÅ INTERNET SEDAN 2008
 

Bostadsrättsföreningen Brittgården Uppsala

Välkommen till Brittgården och vår hemsida. Här finns information till nytta och nöje för föreningens medlemmar och andra intresserade. 

Vissa sidor är i pdf-format. För att du skall kunna läsa dessa krävs Acrobat Reader på din dator. Saknas det kan du ladda ner programmet här. Acrobat Reader kommer från Adobe och är gratis att ladda ner och installera.

Bidra gärna med texter och bilder!

NYHETER OCH MEDDELANDEN

.
BRITTGÅRDSHÖST

 

Höstlöven faller ännu en gång från gårdens träd och avslöjar några enstaka skatbon bland de kala grenarna. Den fuktiga tystnaden kring våra bostäder slits då och då sönder av lövblåsens ilskna knatter. En ensam kärleksört håller ut i blompottan.    

 

Det är inte någon tidig julgran som funnit sin plats i pergolan utan utegrillen som fått dra på sig vinterrocken. Det något kylslagna sommarvädret
  bidrog säkert till att
  grillplatsen inte blev så
  välbesökt i år som
  styrelsen hoppats och
  trott. Boende i 82an har dock framställt önskemål om
  att även där skall uppföras en permanent grillplats.
  Styrelsen avvaktar med beslut om detta.


ÅTERKOMMANDE NATTLIGA STÖRNINGAR

Boende i huset utefter Källparksgatan har vid upprepade tillfällen under året fått nattsömnen störd av buller, "hamrande ljud" och vattenspolning. Vi misstänker att ljudet kommer från tvätt- eller diskmaskiner som startas sent på kvällen/natten. Vi ber er alla att tänka på detta och inte köra tvätt- och diskmaskiner efter klockan 22.00! 

 

Som vanligt gäller förstås att "vanlig" bullrande verksamhet inte heller skall  pågå efter klockan 22.00 (t.ex. renoveringsarbete, ljudligt festande) av hänsyn till grannar som behöver sin nattsömn.


NYA MOTORVÄRMARUTTAG

  Parkeringsplatser med motorvärmaruttag har fått 
  nya elplintar. Äldre plintar var slitna, gick ofta sönder
  samtidigt som reservdelar blev dyrare och svårare 
  att få tag på. Liksom tidigare finns ett inställbart
  "dygnstidur", men för att spara energi innehåller de
  nya plintarna även en termostat. Strömmen släpps 
  på under inställd "tidurstid" enbart då det är kallt 
  ute. Varmare dagar står alltså bilarna och "diar" sin 
  kabel förgäves.


RADONMÄTNING PÅGÅR

Enligt påbud från myndigheterna gör vi nu radonmätning i Brf Brittgårdens fastigheter. Tjugo par mätdosor, tablettaskstora svarta "sköldpaddor",  har fördelats över våningsplan och huskroppar. Mätningen skall pågå i minst två månader och avslutas under december. Därefter sändes dosorna väg för professionell analys.


 

KALENDER


Fredag 21/11 - lördag 22/11

Skräp och prylar, som före sommaren markerats för bortforsling från allmänna utrymmen på våra vindar, skall bäras ner till container på gården. HÄR BEHÖVS KRAFTFULLA INSATSER! MEDLEMMAR SOM KAN HJÄLPER TILL! 


Söndag 23/11 kl 10.00

TVÄTTSTUGESTÄDNING!
Med förenade krafter gör vi en ordentlig storstädning av våra gemensamma tvättstugor, torkrum och mangelrum i källarplanet. VI HOPPAS PÅ LIKA STOR OCH ENGAGERAD UPPSLUTNING SOM FÖRRA ÅRET! Efteråt blir det fika i föreningens lokaler!


Lördag 29/11 kl 9.00

JULGRANSRESNING!
Den årliga utmaningen för föreningens kraftkarlar, ivrigt påhejade av närstående kvinnor och barn! En oemotståndlig kombination av teknik och råstyrka! KOM OCH SE, HJÄLP TILL I DENNA TIDIGA MORGONSTUND MED MUSKELKRAFT OCH HEJAROP! Insatser belönas efteråt med varm glögg, fika och lussekatt i föreningens lokaler.


UPPDATERINGAR


2008-11-05. Kalender för hösten. Nattstörningar, elplintar, radonmätningar. 


2008-05-31. Kontorets sommarstängning, ny styrelse, senaste årsredovisning samt bilder från invigningen av grillen.


2008-05-21. Nyheter och meddelanden uppdaterade. Sidan öppnas för publik användning.